2022-11-26

Wilko Johnson

 Wilkon soitto tuli tutuksi Dr. Feelgoodin luonnollista polkua pitkin. Ensimmäiset törmäämiset tapahtui tähän yhtyeeseen legendaarisen Anttilan tavaratalon levyosastolla. Tämän ketjun musiikkiosastolta tuli aikoinaan kannettua kotiin mitä ihmeellisempiä löytöjä, niin kasetteina tai vinyylikiekkoina tai jopa cd-levyjä, mutta taisi olla silloin Top Ten osastoa silloin kun cd-levyjä löytyi. Ensimmäinen cd-levy ostos muuten tapahtui juuri täällä. Tämä ostos oli Rolling Stonesin terrifying-single ja vuosi oli varmaan 1990. Kooltaan se on normaalia ceedeetä hieman pienempi. CD teki juuri tuolloin tuloaan markkinoille. Itselläni ei ollut edes cd-soitinta vielä.

Joka tapauksessa kyseisestä paikasta löytyi 1979-80 tienoolla pari kasettia, jossa sisältö oli mitä maukkainta ränttätänttää. Kasetit olivat 'Tal Como Pase' ja 'Déjato Rodar'! Eli kyseessä oli Dr. Feelgoodin As It Happens ja Let It Roll, jotka olivat Espanjan painoksia. 

Näillä julkaisuilla ei Wilko Johnson ollut mukana, mutta näiden kasettien sisällön pohjalta lähti teinipojan matka tohtori setien matkassa ja sieltähän Wilkon soitto alkoi kuulua kun Feelgoodin ensimmäisiä levyjä löytyi levylautaselle. Matka jatkui aina Lee Brilleauxin menehtymiseen asti. Hänen panoksensa tämän yhtyeen kohdalla oli niin massiivinen, että seuraavilla laulajilla oli aika vaativa tehtävä edessään. Aivan varmasti olivat tai on erinomaisia omassa hommassaan, mutta tämä matka tuli ainakin omalta osalta lisälevyjen puolesta tähän. Hyllyssä laadukasta Feelgoodia siihen tarpeeseen kun sellainen hetki kolahtaa. Tänään on juuri se päivä, joka alkoi jo itseasiassa jo eilen. Dr. Feelgood muuten painaa ja paahtaa edelleen tänäkin päivänä.

Tämän viikonlopun teema levylautasella on Wilko ja Wilkon aikainen Dr. Feelgood. Muutama kylmänhuuruinen Wilkon muistolle ja Rauhaisaa matkaa hänelle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti