2021-09-06

Jos metsään haluat mennä nyt 2021

Kesäkausina on vuosien aikana ollut tapana tehdä pieniä Road Trippejä erilaisissa luonto-, nähtävyys-, tai sitten kaupunkikohteissa kotimaassa tai missä tahansa, mikä ylittää mielenkiinnon ja on sopivalla etäisyydellä. Aiemmilta vuosilta ei ole tullut kirjattua näitä, mutta jos tänä vuonna jotain laittaisi ja ehkä tuleviltakin jatkossa. Monet kohteet ovat nimittäin osoittautuneet erittäin mieluisiksi. Kohteita ollaan kierretty yleensä perheen kanssa tai perheen jollain osakokoonpanolla. Välillä keikkaa tehty jonkun ystävän seurassa. Tärkeintä on ollut kuitenkin lähteminen.

Lohja, Paikkarin Torppa, Elokuu. Elias Lönnrothin synnyinkoti. Iso palanen suomalaista historiaa. Tuvasta löytyvä kantele on kuulemma Eliaksen käyttämä. Hieno paikka Upealla Suomimaisemalla varustettuna. Samalla poikettiin Kasvihuoneilmiössä, joka sijaitsee vanhalla Turuntiellä.

#paikkarintorppa, #kasvihuoneilmio

Kotka, Merikeskus Vellamo Elokuu. Näyttely 'Kohtalona Ruotsinsalmi' on kunnon elämys. Näyttely rakentuu Ruotsin ja Venäjän välisestä taistelusta, joka käytiin Kotkan edustalla. Monia tarinoita, sekä esineitä esillä. Meri nielaisi taistelussa useita sen ajan taistelualuksia, jotka makaa edelleen paikoillaan meren pohjassa. Venäläisten miestappiot olivat jäätävän suuret. Itse taistelu vei miesten henkiä, mutta lopulta taudit viimeisteli sodan runtelemia sotilaita.

Merikeskuksen vieressä on myös pala Suomen merenkulku historiaa. Laiturissa, viimeisellä palveluspaikallaan on kiinnitettynä jäänmurtaja Tarmo. Se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kokemus. Omakohtainen kokemus on myös jäänmurtajista Nordica ja Fennicasta, joten kyllä lämmitti kovasti sydäntä nähdä vuoden 1900 alun murtaja. Se tuoksu konehuoneessa oli täysin sama vaikka ikäeroa laivoilla on noin 90-vuotta. 

Samalla tuli poikettua Junnu Vainion rantatiellä ja kahvit hörpittiin Maretariumissa.

#kotka, #vellamo, #merimuseo

Kirkkonummi Meiko, Elokuu. Meiko yllätti. Kiersimme tyttäreni kanssa Kotokierroksen, jonka pituus on sopiva 4,4 km. Maisemat olivat lähes koko reitin hienot ja ilma oli tähän hommaan juuri sopivan viileä. Reitti kiertää lähes kokomatkan järven viertä, jonka varrelta löytyy hienoja pysähdyspaikkoja. Rantakäärmeen uintiakin päästiin ihailemaan. Meikosta löytyy myös toinen reitti, joka taisi olla noin tuplaten pidempi.

#meiko

Nuuksio, Maahisenkierros. Pituudeltaan reilut kaksi kilometriä ja varsin helppo kulkuista polkua. Matkalla yksi varsin upea maisemakatselupaikka. Kiva reitti pikavisiitillä olessa. Pystyy kiertämään vaikka polkupyörällä. Aiemmin on tullut tutuksi Punarinnankierros n 2km, Haukankierros n. 4km, Korpinkierros n. 7km.

#nuuksio

Lohja, Paavolan Tammi, Syyskuu. Paavolan Tammi on jossain nimetty suomen kauneimmaksi puuksi ja kauneutta tosiaan löytyy tästä jäätävän kokoisesta vanhuksesta. Tammi jököttää keskellä kuusimetsää kuin olisi itse raivannut tilan ollakseen siinä. Puun iäksi on arvioitu noin 3-400 vuotta ja sen ympärysmitta on hieman vajaat 7 metriä!

#paavolantammi


Vihti, Laihuen Kierros 3,2 km, Syyskuu. Etsimme alueelta Rokokalliota, mutta päädyimme tänne. Sopivan mittainen pikku kierros lammen rantaa ja takaisin Supan yli lähtöpaikalle. Supa, muuten on jäiden paineesta muodostunut harjanne. 

#laihuenkierros

Vanha Porvoo, Syyskuu. Porvoon puutalot tuo Rauman mieleen. Erona vain on mäkimäisyys. Paljon pikkuputiikkeja, sekä ruokailumestoja joen rannan tuntumassa. Syyskuussa sopivan rauhallista tutkailuun ja aika moni pikkuliike oli jopa sunnuntaina avoinna.

#vanhaporvoo


#suomi, #nähtävyydet, 

Päivitellään tilannetta, jos on tarvetta. Tsau!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti