2020-07-28

Veloninos

80-luvun alussa oli pari nousevaa/uutta rokki-yhtyettä, jotka nosti päätään hiukan muita korkeammalle. Tai jotenkin tuo nouseva sana ei sovi tähän, sillä nämä tuli ryminällä. Itse asiassa näiden yhtyeiden debyyttilevyt kuulostavat edelleen erittäin mainioilta. Laatu puristeita! 
The Stray Cats oli se eka ja toinen oli The Shakin Pyramids. Jälkimmäinen yhtye päätyi jopa oman nahkarotsin hihaan DIY-maalauksen muodossa. Myös yhteistyöprojektit Lonnie Doneganin kanssa, olivat varsin mukavaa menoa ja yhtyeen ykkös- sekä kakkoslevyt saa soittoaikaa vielä tänä päivänä. The Shakin Pyramids kuitenkin hiipui suurinpiirtein yhtä nopeasti miten tulikin. Harmi. Pienenä yllätyksenä tupsahti kuitenkin jossakin levymyynti listalla vuonna 2016 ilmestynyt levy, jossa mainittiin kyseinen yhtye. Pitihän tuo levy hommata.
Pyramidsin tuhkasta syttyy vielä kekäle hehkumaan. Veloninos yhtye julkaisi hienon kokopitkän cd-levyn. Yhtyeessä soittaa samoja miehiä kuin Pyramidsin riveissä ja äänimaisemakin on tunnistettavaa. Levy on julkaistu vain cd muodossa, sekä jossain ihmeellisissä digitaalissa versioista. Musiikki on varsin tyylikästä, sekä kuuntelua kestävää. Äänimaisema on välillä lähes leppoisan puolella, mutta heppa alkaa laukata mallikkaasti ja meno on kohdillaan. Suosittelen poimimaan mukaan, jos kohdalle sattuu tulemaan. Hey Veloninos'!

Veloninos;
Davie Duncan
Laurie Cuffe
Shug Jamienson
Kenny McLellan

Rue End Records 2016

#veloninos






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti