2019-07-02

Kursaal Flyers



Maailman aliarvostus musiikin hienoudessa on kohdillaan tässä bändissä ja sen tuotannossa.
Samalla kun nämä herrasmiehet ovat tehneet hienoa musiikkia jo usealla levyllä, on muu maailma katsonut toisaalle ja sen jälkeenkin. Yhtye on tituleerattu yhden hitin ihmeeksi, en tosin tiedä missä vaiheessa ja miksi näin päätettiin. Ilmeisesti kyse on kappaleesta 'Little Does She Know' johon viitataan, mutta kokonaisuus ratkaisee. Little Does She Know kappaleen äänimaisema leijuu Motown-Spector- Electric Light Orchestra maisemissa ja äänivalli on tosiaan kohdallaan, hieno biisi!
Kokonaisuutena Kursaal Flyers tekee Hemmetin hienoa musaa. Hengellinen yhteys löytyy Nick Lowe tuotantoon helposti. Rytmit ja soundit lähentelee toisiaan ja kappaleiden synnytykset ja toteutukset ovat samalla tasolla.
Olisiko mahdollisesti käynyt niin, että yhtye oli vain aikaansa edellä tai jäljessä. Tämäkin ajattelu tuntuu jotenkin hassulta, koska musiikki on ajatonta ja niin mieltä miellyttävää.
Sitä paitsi, jos yhden kappaleen itse nostaisi heiltä mainittavaksi on se yksi maailmankaikkeuden hienoimmista musiikkijulkaisuista. Kappaleen bassokuvio kitaran tahdittamana alussa vie saman tien mukanaan. Kappaleen sanoman voi kukin omassa mielessään miettiä mieleiseksi, mutta varsin selvästi näen mielessäni 70-luvun nuoret ajamassa 'runtsalla' Morris Marinalla ja parkkeeraen auton kadun varteen. Huonojen ovitiivisteiden välistä purkautuu kasettisoittimesta Runaways yhtyeen Is It Day Or Night? Just kortin saaneena ja isukin auto lainassa. Se fiilis! Those were the days. Juuri näistä fiiliksistä oletan olevan kyse. 
Kappale muuten on Cruisin for Love. Mutta kokonaisuus levyjen tasossa on hienoa kuultavaa. Tutustumisen yhtyeeseen voi aloittaa vaikka In for Spin-kokoelmalla!


Kursaal Flyers julkaisut:
Choices away - 1975
The Great Artiste - 1976
Golden Mile - 1976
Five Live Kursaal - 1977
In For Spin - (compilation) 1985
A Former Tour De Force - 1988






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti