2017-10-01

The Nomads - Naapurimaan kuninkaalliset



Solnan aatelisryhmä The Nomads kuuluu levyhyllyn perustuksiin. Bändi, jolta voi valita minkä tahansa levyn soittimelle ja olla pettymättä valintaan. Yhtye vakuuttaa levyllä ja se vakuuttaa livenä. Heidän musiikki on hieno yhdistelmä omaa ja tuttuja klassikko-yhtyeiden maailmaa, kuten Roky Erikson, Alex Chilton, The Standells, Third Bardo, the Sonics, The Lyres..muutama mainittuna. Ensimmäiset Nomadsin levyt ilmestyi itselleni 80-luvun puolivälissä, olisko ollut 1984 ja ne olivat kaksitoistatuumaiset Temptation Pays Double ja Where The Wolf Bane Blooms. Swingin Zombie Production. Silkkaa rautaista Jöötiä! Ja joku väitti, että 80-luku oli tylsää musiikillisesti. Melkein väittäisin, että oli kuitenkin mielenkiintoisin. 
80-luvulla oli hieman vaikeampaa tavoittaa ulkomaailmaa, kun taas tänä päivänä kaikki on napin takana. The Nomadsin levyjä kyllä eksyi suomalaisiin levykauppoihin, mutta jotain julkaisuja joutui kyllä kalastelemaan välillä aika kaukaakin. Pienkustannelehdet välittivät silloin tietoa ja jotain radiostakin kuuli, kuten esimerkiksi massiivinen radiopläjäys Räkärodeo tuli 90-luvulla, jonka lähetyksen kuulematta jättäminen aiheutti tunteenpurkauksia ja huolta.


Kuvassa: Where The Wolf Bane Blooms 12" ja 
Temptation Pays Double 12", sekä 
Stagger In The Snow kasetti. 
(90 minutes of rare studio out-takes, 
private demos & stunning live recordings! 
Strictly limited edition!)

Kahdesta ekasta 12" julkaisusta seurasi luonnollisesti kokoelma-levy, mikä onkin millä tahansa asteikolla mitattuna aika korkealla garage-rokin maailmassa. Levy on Outburst ja julkaisuvuosi 1984. Klassikko!

Side 1.
The way you touch my hand
Where the wolf bane blooms
I'm 5 years ahead of my time
I'm not like everybody else
Real gone lover
Lowdown shakin' chills

Side 2.
Rat fink a boo-boo
Don't tread on me
Stranger blues
Milkcow blues
Sometimes good guys don't wear white

The Nomads:(Outburst)
Nick Walhberg
Hans Östlund
Ed Johnsson
Tony Carlsson
Frank Minarik




Outburstin jälkeen Nomadsin julkaisuja onkin alkanut ilmestyä omaan levyhyllyyn. Viimeisimpänä Solna ja 10" Loaded Deluxe Ep. Hieno Bändi! Kuunnelkaapa vaikka Solna-levyltä kaunis 20 000 Miles.




Viimeisimmän levyn The Nomads kokoonpano: 
Niklas Walhberg, Hans Östlund, Björne Fröberg, Joakim Ericson,

rAt FiNk a BoO BoO!

Play Loud!!!

(I Can't Use)The Stuff I Use To Use

The Way You Let Me Down

#nomads




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti